‘De Groene Belangenbehartiger’


Hallo!

Weet je, eigenlijk is het best asociaal. Er is dus een energie bedijf, met als naam: De Groene Belangenbehartiger. Persoonlijk denk ik dan dat die groene stroom zou leveren, misschien zelfs wel Natuurstroom.
Nou niet dus! Hij levert puur energie op kolen, gas een beetje atoomenergie en een flintertje van overige bronnen. Die naam is dan toch zwaar bedriegend? Ik zou vinden dat het verboden moet worden. Tenslotte leest niet iedereen de Volkskrant (en ik zou het ooit niemand aanraden eigenlijk, nare krant) en niet iedereen had dus dat overzichtje op de mat liggen, ergens midden in een krant. Lang niet iedereen let erop maar die onoplettende mensen worden zo wel bedrogen eigenlijk… Dénken ze makkelijk een groene energie leverancier te hebben, is het harstikke grijze stroom.
En dan zijn er nog meer energie bedrijven die zeggengroen te zijn, Oxxio bijvoorbeeld. Ze stellen op hun site dat ze groene stroom leveren, en dat hun energie beter is voor het milieu. Ze hebben weliswaar ook 66% stroom dat opgewekt is uit water, maar het komt van het moederbedrijf Centrica, dat veel minder groen is, nog geen 25% komt daar van een groene bron.
Caplare en Elektran zijn al net zo, ze leveren 100% groene energie met als bron een waterkrachtcentrale. Hun moederbedrijf is echter Main energie, en die leveren 75% grijze stroom, daar schiet het milieu dus geen bal mee op!

Nee, neem dan Greenchoice, die heeft zelfs een Milieukeur gekregen voor groene stroom, net als Windunie, wat een groep boeren met windmolens is.
Nu klinkt het wel alsof ik héél erg reclame loop te maken, maar ik vind het gewoon best wel schandelijk dat het allemaal niet duidelijk wordt weergegeven enzo en de naam ‘De groene Belangenbehartiger’ moet al helemáál verboden worden.

Zo, ik heb weer lekker mijn hart gelucht 😛 De eerst volgende keer dat een energie bedrijf opbelt om ons groene stroom aan te smeren ‘die veel beter en goedkoper is als Greenchoice’ die ga ik het hele artikel voorlezen : D

Doeidoei!

Advertenties

3 reacties

 1. CC said,

  13/03/2009 bij 06:47

  Is er geen wet oid die dat verbiedt? Het is indd gewoon misleiding om ‘groen’ in je naam te zetten en dan vervolgens grijze stroom te leveren.
  Ach ja, wij zitten lekker bij de Nuon en blijven daar denk ik ook gewoon ;).

 2. Emma said,

  13/03/2009 bij 23:51

  Helemaal gelijk! Pure misleiding. Maar ehm… Waarom is de Volkskrant een nare krant? 😛

  • tanouska said,

   14/03/2009 bij 14:13

   Nou, de opmaak is heel vervelend, en je kan geen artikel lezen zonder doorverwezen te worden naar een andere pagina om de rest te kunnen lezen, en dat is heel vervelend. Bovendien is het geen tabloid formaat, en dat leest gewoon ontzettend irritant. 😛


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: