Terry Pratchett – Small Gods


Ik heb twee dagen geleden Small Gods uitgelezen van Terry Pratchett. Het is het eerste boek van hem dat ik heb gelezen maar het is echt een schrijver met zó veel humor!
Het boek gaat over Brutha, een soort van novice die maar niet hoger komt in de rangen van de kerk omdat hij niet zo slim overkomt. Hij onthoudt wel elk detail van alles wat hij doet en ziet. Op een dag hoort hij een stem in zijn hoofd, die van een schildpad vandaan blijkt te komen, de god Om, die iedereen in zijn land zóu moeten vereren, maar ondertussen vereren ze meer het idee van het geloof dan de God zelf, en Brutha is ongeveer de laatste die echt Gelooft. Nuja, verder is het een heel verhaal dat je zelf maar moet lezen, want het is ontzettend leuk. Ik denk dat er nog meer humor in zit dan ik kan begrijpen, omdat mijn beheersing van de Engelse taal niet zo goed is dat ik alle woordgrapjes herken enzo.

1 reactie

  1. nala2009 said,

    31/10/2009 bij 12:09

    Lees jij Pratchett in het Engels?? Knap hoor. Ik moet er in het Nederlands mijn aandacht al bij houden. Heerlijke humor inderdaad.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: